Υπηρεσείς οδοντιατρείου

Οι υπηρεσίες

Αισθητική Οδοντιατρική

Η Αισθητική Οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου. Η λεύκανση, οι όψεις σύνθετης ρητίνης, οι όψεις πορσελάνης, οι ολ­οκεραμικές στεφάνες, τα ένθετα και τα επένθετα ρητίνης είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να έχουμε ένα όμορφο, φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Λεύκανση

Πρόκειται για την πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος βελτίωσης του χαμόγελου, μη επεμβατική χωρίς επίπτωση στο σμάλτο των δοντιών. Υπάρχουν δυο τρόποι με τους οποίους εκτελείται. Η λεύκανση στο ιατρείο, με την χρήση ειδικής λάμπας - λεύκανσης και υπεροξείδιο του υδρογόνου 35% και η λεύκανση του σπιτιού με την χρήση προκατασκευασμένων ναρθηκών και υπεροξείδιο του καρβαμιδίου σε διάφορες συγκεντρώσεις. Συνήθως προτίνεται η συνδυαστική μέθοδος ιατρείο - σπίτι για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα.

Λεύκανση
Όψεις ρητίνης

Όψεις Ρητίνης

Πρόκειται για μια τεχνική με την οποία έχουμε την δυνατότητα να επέμβουμε τόσο στο χρώμα όσο και στο σχήμα των δοντιών, αποδίδοντας ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα άμεσα, γρήγορα και ανώδυνα.

Μετά από μια λεπτομερή εξέταση και ανάλυση της αισθητικής του προσώπου με φωτογραφίες, αλλά και της οδοντοφυίας, σε ειδικά εκμαγεία, θα αποφασίσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς σχήμα και χρώμα δοντιών, τα οποία πριν ξεκινήσει η τελική διαδικασία θα έχετε την δυνατότητα να δείτε με την εφαρμογή του «mock up» στα φυσικά σας δόντια.

Αφού καταλήξουμε λοιπόν σε σχήμα και χρώμα, τότε σε 1-2 συνεδρίες με την χρήση του υλικού των λευκών σφραγισμάτων θα «χτίσουμε» το νέο σας χαμόγελο βάση του αρχικού mock up.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλεονέκτημα της μεθόδου είναι το χαμηλό κόστος σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης ,το ότι υπάρχει δυνατότητα ελάχιστης χρήσης τροχού (minimally invasive dentistry) ενώ βασικό μειονέκτημα είναι η συσσώρευση χρωστικών που σχετίζεται με την υπερβολική κατανάλωση καφέ, κόκκινου κρασιού και το κάπνισμα που μπορει να οδηγήσουν σε ανάγκη αντικατάστασης τους σε βάθος χρόνου 4-5 χρόνια.

Όψεις Πορσελάνης

Η ίδια διαδικασία ανάλυσης και μελέτης του χαμόγελου θα προηγηθεί και στην περίπτωση των όψεων πορσελάνης .Και εδώ με την χρήση του «mock up» θα αποφασίσουμε μαζί το τελικό αποτέλεσμα, όμως στην περίπτωση των όψεων πορσελάνης, θα υπάρξουν οι παρακάτω τεχνικές διαφορές σε σχέση με τις όψεις ρητίνης.

Ενώ η όλη διαδικασία προετοιμασίας και αποτύπωσης των δοντιών γίνεται στο ιατρείο, η κατασκευή των όψεων προυποθέτει την συνεργασία με εξειδικευμένο οδοντοτεχνικό εργαστήριο στην κατασκεύη των όψεων.

Το υλικό επίσης διαφέρει, πρόκειται για καθαρή πορσελάνη η οποία σε σχέση με την σύνθετη ρητίνη αποδίδει πολύ καλύτερα αισθητικά το φυσικό δόντι (καλύτερη διαφάνεια - αδιαφάνεια, καλυτερο γυάλισμα, καθόλου πρόσληψη χρωστικών, μεγαλυτερη διαρκεια στο τελικο αποτελεσμα).

Τέλος λόγω της ανάγκης συνεργασίας με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο για την κατασκευή των όψεων αλλά και της διαφορετικότητας του υλικού, το κόστος των όψεων πορσελάνης είναι πολύ υψηλοτερο εκείνου των όψεων σύνθετης ρητίνης.

Όψεις πορσελάνης
Ένθετα - επένθετα

Ένθετα - επένθετα

Με τα ένθετα και τα επένθετα μπορούμε με την συνεργασία με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο να αποκαταστήσουμε μια κοιλότητα ή ένα εκτεταμένα κατεστραμμένο δόντι, αποδίδοντας σε αυτό την αρχική του μορφολογία η οποία θα ήταν είτε δύσκολη να αποδωθεί με ένα απλό λευκό σφράγισμα είτε θα απαιτούσε στο παρελθόν την κατασκευή μιας στεφάνης. Υλικό κατασκευής σύνθετη ρητίνη

Ολοκεραμικές Στεφάνες

Πρόκεινται για την ίδια κλασσική τεχνική κατασκευής στεφανών - θήκες μόνο που αλλάζουν τα υλικά. Στην περίπτωση των ολοκεραμικών στεφανών, αποχωριζόμαστε την χρήση μετάλλου πυρήνα που αποτελουσε αντιαισθητική πρακτική στις μέταλλο-πορσελάνες θήκες. Οι νέες στεφάνες αποτελούνται εξ ολοκλήρου από κεραμικά υλικά Emax, IPS empress, ενώ με τις νέες CAD-CAM τεχνικές έχουμε την δυνατότητα σε δυο ραντεβού να κατασκευάσουμε στεφάνες full contour Ζιρκονίας, μειώνοντας τις πρόβες (ραντεβού) στο ιατρείο.

Ολοκεραμικές Στεφάνες

Εμφυτεύματα

Ένας από τους πιο σύγχρονους και εξελισσόμενους κλάδους της οδοντιατρικής επιστήμης είναι η Εμφυτευματολογία.

Πρόκειται για τον κλάδο εκείνο που ασχολείται με την χειρουργική τοποθέτηση και αποκατάσταση των εμφυτευμάτων, τα οποία αντικαθιστούν λειτουργικά και αισθητικά τα φυσικά δόντια. Τα εμφυτεύματα πρόκεινται για βίδες τιτανίου οι οποίες τοποθετούνται στο οστό της γνάθου αρχικά. Στην συνέχεια και μέσω της διαδικασίας επούλωσης, ενσωματώνονται στο οστό της γνάθου και γίνονται ένα σώμα με αυτήν. Η διαδικασία αυτή χρονικά διαρκεί περίπου 4-6 μήνες.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της «οστεοενσωμάτωσης», τότε λαμβάνει μέρος η αποκατάσταση των εμφυτευμάτων προσθετικά, δηλ. η τοποθέτηση μια στεφάνης - θήκης στα εμφύτευματα σαν να επρόκειτο για φυσικά δόντια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί για την αποκατάσταση ενός ή πολλών ελλιπόντων δοντιών, οπότε και γίνεται ανάλογα η χρήση ενός ή περισσοτέρων εμφυτευμάτων.

Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ότι τα εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση της ατροφικής γνάθου για την συγκράτηση των ολικών οδοντοστοιχιών, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα συγκράτησης κατά την λειτουργία της μάσησης και της ομιλίας.

Στο ιατρείο αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση ριζόμορφων εμφυτευμάτων καθώς και την πραγματοποίηση ανάπλασης με χρήση οστικών μοσχευμάτων για τις ατροφικές γνάθους που δεν διαθέτουν επαρκή ποσότητα οστού για την τοποθέτηση τους.

Γενική οδοντιατρική
Γενική οδοντιατρική

Γενική Οδοντιατρική

Στο ιατρείο παρέχονται όλες οι απαραίτητες οδοντιατρικές υπηρεσίες όπως ενδοδοντικές θεραπείες-απονευρώσεις, περιοδοντική θεραπεία, χειρ/κή στόματος (εξαγωγές απλών δοντίων και εγκλείστων), προσθετική (ακίνητη - κινητή) κτλ., προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα πιθανά προβλήματα του στοματογναθικού συστήματος.

Γενική οδοντιατρική

Προληπτική οδοντιατρική

Στόχος της Προληπτικής Οδοντιατρικής ενηλίκων και παιδιών είναι η διατήρηση της υγείας της στοματικής κοιλότητας (δόντια, ούλα, βλεννογόνος στόματος). Αυτό επιτυγχάνεται: α) με την 6μηνη προληπτική εξέταση των δοντιών και των ούλων για την διάγνωση της τερηδόνας, της ουλίτιδας -περιοδοντίτιδας, β) με την εφαρμογή της φθορίωσης, γ) των προληπτικών σφραγισμάτων - sealants, δ) της προληπτικής αφαίρεσης της τρυγίας και της πλάκας – δηλ. του 6μηνιαίου οδοντιατρικού καθαρισμού.

Φθορίωση

Συνίσταται να γίνεται κάθε 6 μήνες στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες με προβλήματα πολυτερηδονισμού. Γίνεται στο ιατρείο με τοπική εφαρμογή φθοριούχου ζελέ, με το οποίο επιτυγχάνουμε ενίσχυση της αδαμαντίνης των δοντιών απέναντι στην τερηδόνα, ενώ μπορεί να αποτελέσει και λύση στην θεραπεία αρχόμενων τερηδόνων χωρίς τη χρήση τροχού.

Φθορίωση
Sealants

Sealants

Πρόκειται για ένα είδος προστατευτικού φίλμ από το υλικό των λευκών σφραγισμάτων, το οποίο τοποθετείται, χωρίς την χρήση τροχού, στις αύλακες των δοντιών, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από την εμφάνιση τερηδόνας. Γίνεται από ηλικία 6 ετών στους μόνιμους τραπεζίτες.